Политика на приватност

КОИ СМЕ НИЕ
Ние сме Ewopharma AG, седиште на групата Ewopharma. Нашата адреса е Vordergasse 43, 8200 Шафхаузен, Швајцарија.

Исто така ние сме Ewopharma International, s.r.o., член на групата Ewopharma. Нашата адреса е Hlavná 13, Bratislava 3, 83101, Словачка. Евофарма Интернационал, с.р.о. делува како носител на одобрение за ставање во промет во и надвор од ЕУ.

Нашите контакти се info@remove-this.ewopharma.com. Тел: +41 52 633 09 99. Нашиот менаџер за заштита на податоци е Julienne Jameson; j.jameson@remove-this.ewopharma.com.

ЗОШТО СОБИРАМЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ?
Вашите лични податоци се сите податоци кои ве идентификуваат. Општата регулатива за заштита на податоците нè обврзува да ви кажеме зошто ги обработуваме вашите лични податоци. Доколку имате договор со Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o., ние ќе собираме лични податоци од вас како резултат на тој договор.

Доколку сме работеле со вас или кога веруваме дека ќе правиме бизнис со вас, ние ќе ги чуваме вашите лични податоци како дел од нашата листа на клиенти врз основа на легитимни интереси за кои би очекувале да ги држиме податоците на овој начин и дека нашите интереси се усогласени.

Ако добиете уплата или некоја друга вредност од Ewopharma AG и/или Ewopharma International, s.r.o., тогаш ќе ги чуваме вашите лични податоци ако сме подложни на барања за известување во рамките на иницијативите за транспарентност во ЕУ кои се однесуваат само на здравствени работници.

Исто така, можеме да ги собереме вашите лични податоци од трето лице. Третата страна треба да ги почитува законите за заштита на податоците. Доколку сметате дека е спротивно законите, ве молиме контактирајте со нас.

Како фармацевтска компанија, ние ќе одржиме лични податоци во врска со вашето здравје, каде што ќе го пријавите вашето лично искуство со нашиот производ, бидејќи ние сме предмет на законодавството за фармаковигиланца (лекови за безбедност на лековите) и за одржување на безбедносниот профил на производите низ ЕУ. Сите податоци ќе бидат чувани во доверливост и заштитени. Ние може да ве контактираме (лицето кое го известува искуството) за следење на безбедносните информации за целите на надзор над безбедноста на лековите.

Ако сте здравствен работник, ве молиме забележете дека во врска со известувањето за несакани настани, треба да се следи локалното законодавство. Ако директно пријавите кај нас, сите информации вклучувајќи ги вашите лични податоци ќе бидат обработени во соодветна мера опишани во горниот параграф.

Ако аплицирате за работа со нас, ние ќе ги задржиме вашите податоци во датотека до 5 години, ако се појави друга слична позиција. Ова се должи на фактот дека Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o. се стреми да го ангажира најдобриот талент.

ТРАНСФЕРНИ надвор од EWOPHARMA AG и / или EWOPHARMA INTERNATIONAL, S.R.O.
Постојат неколку случаи кога Евофарма АГ и / или Евофарма Интернационал, с.р.о. ќе бидат потребни за пренесување на вашите лични податоци надвор од Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o.

Каде Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o. има договор со членка на Европската федерација на фармацевтски индустрии, ниедна страна може да треба да пренесе лични податоци во врска со здравствените работници кои добиле вредност од нас за барањата за известување. Вашиот формулар за согласност ќе содржи повеќе детали.

Каде Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o. е предмет на директно известување на барањата за трансфери на вредност на здравствените работници, Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o. ќе ги задржи вашите податоци за известување во согласност со применливите закони.

Каде што личните податоци од која било природа се пренесуваат надвор од Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o., Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o. ги презема сите неопходни мерки за да осигури дека е соодветно заштитена според применливиот закон за приватност. Каде Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o. ги пренесува личните податоци надвор од ЕЕА, ќе обезбеди дека примателите се покриени со одлука за соодветност на Европската комисија. Ова значи дека вашите лични податоци ќе бидат заштитени на исто ниво во таа земја како што би биле во рамките на ЕЕА.

Сите лични податоци собрани заради надзор над безбедноста на лековите ќе се делат во рамките на групата Евафарма или со трети лица, како што се производители, носители на одобренија за ставање во промет, на производот или здравствените власти, како што се бара според ЕУ и локалната легислатива за фармаковигиланца (дрога).

КОЛКУ ДОЛГИ ЧУВАМЕ ПОДАТОЦИ
Кога личните податоци се добиваат од вас врз основа на вашата согласност, вашите лични податоци ќе се чуваат само за тој временски период што е утврден во согласност.

Кога личните податоци се добиваат и се чуваат поради договорна неопходност, ќе се чуваат само додека трае договорот или друг временски рок утврден во договорот.

Каде што личните податоци се добиваат заради надзор над безбедноста на лековите, извештаите се чуваат за период утврден со ЕУ и локалната легислатива за безбедност на лекови, обично најмалку 10 години по повлекувањето на производот во последната земја каде што производот се продава.

За сите други ситуации, вашите лични податоци ќе се чуваат само онолку колку што е потребно во согласност со применливиот закон, за решавање на спорови или строги критериуми развиени во рамките на Групацијата за заштита на податоци. За специфични информации, ве молиме контактирајте го info@ewopharma.com или j.jameson@ewopharma.com.
 
ВАШИТЕ ПРАВА

Имате право да побарате копија од кој било ваш личен податок и да ја потврдите неговата точност или да побарате да се поправи.
Имате право да побарате вашите лични податоци да бидат избришани од нашиот систем. Кога вашите лични податоци се одржуваат врз основа на согласност, можете да ја повлечете вашата согласност со е-пошта на лицето за контакт на вашиот формулар за согласност.
 
Имате право да побарате ограничување на обработката или целосно објект за обработка во одредени случаи.

Сите барања ќе бидат оценети од случај до случај.
 
ПОСЛЕДИЦИ ЗА НЕОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ
Евофарма АГ и / или Евофарма Интернационал, с.р.о. нема да побара лични податоци од вас, што не е апсолутно неопходно во своето мислење. Затоа, ако одбиете, можеби нема да можеме да комуницираме со вас. Ова ќе се разгледува од случај до случај.

ПОСЕТИТЕЛИ НА НАШИОТ ВЕБ-САЈТ
Кога некој ја посетува www.ewopharma.com, ние користиме услуга од трета страна, Google Analytics, за собирање на стандардни информации за дневникот на интернет и детали за моделите на однесување на посетителите. Освен приближната локација (IP адреса), информациите собрани од Google Analytics се претежно анонимни податоци за сообраќајот, како што се информации за прелистувачот, информации за уредот и јазик. Ние не собираме дополнителни информации, како што се вашата возраст, пол, интереси или податоци за банките. Собраните информации се користат за да се обезбеди преглед на тоа како луѓето пристапуваат и користат нашиот веб-сајт со цел да го подобриме нашиот сервис и корисничкото искуство. Не се користи за дополнителни цели, како што се профилирање на оние кои пристапуваат до нашата веб-страница.
 
Ако ни се јавите преку нашата веб-страница, ние ќе ги користиме само овие информации со намера да одговориме на прашања / жалби или предлози испратени од вас. По завршувањето на вашето барање, вашите лични податоци ќе бидат уништени.
 
БЕЗБЕДНОСТ
Ние преземаме разумни чекори за заштита на вашите лични податоци користејќи физички и / или електронски мерки за безбедност соодветни на чувствителноста на личните податоци.
 
Иако донесовме безбедносни мерки, не можеме да ја гарантираме безбедноста на сите информации што ги доставувате преку е-пошта или преку Интернет. Доставувањето на лични податоци со користење на такви мрежи се врши на ваш сопствен ризик, бидејќи интернет пренос не е 100% безбеден или без грешки. Бидете особено внимателни при одлучувањето кои информации ни испраќате преку е-пошта или објавување на нашите веб-страници.
 
ВЕБ-СТРАНИ ОД ТРЕТИ ЛИЦА
Можете да изберете да пристапите до екстерни веб-страни и услуги на трети лица преку нашата веб-страница. Евофарма и / или Евофарма Интернационал, с.р.о. не се одговорени за политиките за приватност или практиките на други веб-страници. Треба да ги погледнете нивните веб-страници за понатамошни информации за нивната политика за приватност.
 
Имаме страница на Facebook / LinkedIn која се однесува на некои наши производи. Кога ќе одберете да споделувате информации со Фејсбук, информациите што ги споделувате ќе бидат регулирани со нивните политики за приватност. Веб-страницата на социјалните медиуми исто така може да споделува информации со нас и може да објавува информации за вашата посета на нашите веб-страници на нивните страници. Можете да ги менувате вашите поставки за приватност со Фејсбук.

Користење на колачиња од Ewopharma AG и / или Ewopharma International, s.r.o.
Колачињата се мали текстуални датотеки што се ставаат на вашиот компјутер од страна на веб-страниците што ги посетувате. Тие се широко користени за да се направат веб-страниците да работат или да работат поефикасно, како и да обезбедуваат информации за сопствениците на страницата.

Како да ги сменам поставките за колачиња?
Повеќето веб прелистувачи овозможуваат контрола на повеќето колачиња преку поставките на прелистувачот. За да дознаете повеќе за колачињата, вклучувајќи и како да видите какви колачиња се поставени и како да ги управувате и избришете, посетете www.aboutcookies.org или www.allaboutcookies.org.
 
За да се откажете од следењето од Google Analytics на сите веб-страници посетете tools.google.com/dlpage/gaoptout.

ПРАВО НА ЖАЛБА
Ако сметате дека вашите права не биле спроведени, имате право да се жалите до надзорниот орган за заштита на податоци.